10 km de trairi la Semimaratonul International

Duminica a avut loc Semimaratonul International Bucuresti, eveniment la care au fost prezenti peste 10000 de alergatori.

Cum evenimentul asta a reprezentat pentru mine momentul in care am inceput activitatea mai serioasa in materie de alergat (in 2013), nu puteam sa lipsesc nici de la editia de anul acesta.

Imi doream foarte tare sa duc pana la capat planul meu cu cele 5 curse in 5 duminici consecutive. Am reusit sa fac asta si sa fiu intreg dupa 57 de km insumati doar in competitii, nu ca m-as fi antrenat prea mult intre ele.

Dar sa revenim la Semimaraton. Eram inscris de mai mult de 2 luni la proba de 10.5 km si, desi ma simteam in stare sa termin 21, am ales sa nu schimb planul inainte de eveniment.

In saptamana dinainte de cursa am alergat doar o data in ideea ca ar trebui sa ma refac dupa Crosul Universitatii. Mi-a prins tare bine! Am fost indeajuns de odihnit incat sa pot sa imi ating targetul si sa ma simt foarte bine facand asta, dupa cum se vede in majoritatea pozelor.

Am terminat cursa in 44 de minute si 52 de secunde, timp de competitie (fara timpul pierdut inainte sa trec linia de start), timp care m-a pozitionat pe locul 59 din peste 2500 de participanti.

Acum, ca am ajuns la finalul celor 5 curse in 5 duminici consecutive, sunt convins ca picioarele mele merita echipamente de calitate, ca sa nu existe uzuri inutile si stiu clar ca pantofii de alergare Asics Nimbus 16, de care sunt foarte mandru, imi vor fi parteneri de nadejde in pregtirea pentru primul meu maraton.

De Maratonul International Bucuresti ma leaga amintiri inca din 2012 si ca alergator, dar si ca voluntar. Din tomana asta, va fi incununat in amintirea mea ca fiind evenimentul la care am alergat pentru prima data cursa de 42.195 km. Va fi cu si mai multe cuvinte la final, sunt sigur!

Asa cum am spus si in articolul in care am anuntat ca voi participa la Semimaratonul Internatinal Bucuresti, am fost fundraiser si membu al ehipei HOSPICE Casa Serantei. Le multumesc tuturor celor ce au donat pentru ca pacientii HOSPICE sa aiba parte de tratamentele necesare. In cadrul Semimaratonului Bucuresti s-au strans bani pentru oamenii care se lupta sa traiasca, pacienti ai celor doua centre HOSPICE care sufera de boli in faze terminale. Sper ca in viitorul apropiat sa imi permita timpul sa le pot face o vizita.
sorintricou-hospice

Pe langa cauza Casei Sperantei, multi dintre cei peste 10000 de alergatori au putut alege sa sustina si alte cauze. Un alt ONG care m-a atras pe mine a fost Fundatia Olimpica Romana care este alaturi de sportivii ce in urma unor accidente si-au incheiat cariera. Dupa Wings for Life am fost si mai fascinat de putera acestor oameni, printre ei amintindu-l pe George Balta. El alaturi de multi alti oameni cu probleme ale maduvei spinarii au ales sa participe la Cursa Scaunelor Rulante de duminica.

Andreea Raducan, presedintele Fundatiei Olimpice Romane, a fost prezenta la eveniment si ma bucur foarte tare ca am avut placere sa discutam dupa cursa.

Un alt moment plin de emotie a fost atunci cand pe traseu i-am intalnit pe Stelian Larga si Stefan Ilioaica. Cred ca poza spune mai mult decat as putea eu sa scriu aici.
stelian stefan

Cam despre asta este alergatul care mie imi place asa de tare. E adevarat ca este cu timpi, recorduri personale si competitii sau ambitii, dar mai presus de toate, este despre oameni. Comunitatea asta creste pe zi ce trece, iar competitiile de genul Semimaratonului au un aport extrem de mare la aceasta crestere.

E de ajuns sa vezi ce miscare de forte presupune un astfel de eveniment si cati oameni sunt implicati, sa iti doresti si tu sa participi si sa te implici trup si suflet.

Daniel Horhogea a postat pe facebook de curand ca a implinit doi ani de cand alearga. Ii urez la multi ani si multe curse alergate cu aripile intinse, pentru ca el este alergatorul care la fiecare cursa ii aduce un omagiu Aurei Ion, medicul militar cazut la datorie in noapte nefasta in care avionul in care se afla s-a prabusit.
danielhorhogea

Ar trebui sa scriu o carte ca sa pot cuprinde toate povestile alergatorilor pe care ii cunosc si cred ca tot nu m-as satura.

Salutari cu caldura pentru Panda, Alexandra, Sabina, Roxana, Gabriel, Florin, Radu si toti omuletii pe care i-a antrenat.

Desi nu ma aflu in randul celor ce au terminat un maraton sau un ultramaraton, simt deja emotia unei astfel de reusite din energia pe care ei o degaja.

finish

By | 2017-03-18T16:33:53+00:00 May 21st, 2015|Jurnal de cursă|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment